Kinaesthetics sundhed på arbejdspladsen Kinaesthetics sundhed på arbejdspladsen

Dette program handler om udvikling af bevægelseskompetence til fordel for individuel sundhedsfremme og produktivitet på arbejdspladsen.

Fysiske lidelser er et stort problem inden for mange faggrupper. Dette er ikke kun tilfældet, når der udføres tungt fysisk arbejde. Også det at arbejde ved et skrivebord kan være fysisk krævende.

På den ene side er årsagerne til sygdom på arbejdet relateret til de ydre arbejdsforhold. Det afgørende er dog, hvordan den enkelte bruger sin krop til at udføre sit arbejde. Dette afhænger af individet og kan kun påvirkes direkte den enkelte.

Kinaesthetics bygger på den antagelse, at fremme af sundhed og produktivitet på arbejdspladsen opnås på en bæredygtig måde gennem at udvikle den enkeltes sensibilitet for egen bevægelse. Det handler ikke om, at man kender de ydre givne regler, men om at man selv mærker, hvordan man kan regulere sin spænding, når man sidder, eller hvordan man uden overdreven anstrengelse kan bære vægt via ens egne knogler.

I Kinaesthetics - sundhed på arbejdspladsen lærer deltagerne at være opmærksomme på deres egen bevægelse og bevidst og mangfoldigt at tilpasse den til deres anatomi og arbejdsforhold. Udvikling af ​​bevægelseskompetence fører til reduktion af sygdom og til flere, produktive handlemuligheder i arbejdsmæssige aktiviteter.